Šljive su bolje od borovnica, a slađe od malina.
Šljive i zdravlje su usko povezani, pre svega jer su snažni antioksidansi i pozitivno deluju na ljudski organizam.
Sveže ili suve, šljive su i te kako dobre za naše zdravlje.
Pročitajte još: BOROVNICA: MALO, ali MOĆNO VOĆE koje ima minimalan broj KALORIJA
Čak jedan plod šljive ima istu količinu antioksidansnih materija kao jedna šaka svežih borovnica.
Šljive su u Srbiji rasprostranjeno i popularno voće, a postoji više od dve hiljade različitih sorti i međusobno se razlikuju po boji, veličini, obliku ploda, ali i nutritivnom sastavu.
Upravo zbog toga, šljiva je našla široku primenu na trpezama.
Kod nas se najčešće jede sveža ili suva. Mnogim slanim receptima suva šljiva daje posebnan ukus.
Od nje se pravi i popularna rakija "šljivovica", a recept za savršen doručak sa šljivama pročitajte ovde.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU