Трешње предастављају извор здравља за наш организам током летњег периода
Поред тога што су примамљиве и укусне, трешње имају изузетно повољан утицај на наше здравље.
Прочитајте још: МЕД ОД БОРОВИХ ИГЛИЦА - традиционалан рецепт: Пуне су витамина Ц, подижу имунитет и ослобађају вас упорног кашља! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Трешње представљају извор енергије, природни лек за многе болести и незаменљиве су у спречавању многих обољења. С обзиром на то да трешње садрже витамине А, Б и Ц, а поред тога и антиоксиданте, калијум, калцијум, гвожђе и минерале – веома су добре за крвну слику. Уколико их конзумирамо дужи период, крвна слика се може знатно побољшати.
Осим што утичу на крвну слику, трешње помажу и при отежаном варењу, смањују мокраћну киселину, подстичу рад стомака, гуштераче и црева, а лече и од различитих упала
Зашто је добро јести трешње
Посебно се препоручују женама јер је јако добро конзумирати их током циклуса, а могу се тумачити и као естетски производ – јер спречавају настанак бора и боре се против целулита. Бактериолошко средство које поседују помаже деснима и спречава настанак каријеса.
Најбоље их је јести сирове, а никако одмрзнуте или обрађене на било који начин. Постоји могућност и да се од њих направи сок који благоторно делује на сан и помаже да боље и квалитетније спавате. Трешње се могу користити при лечењу артритиса и других нелагодности у костима. С обзиром на то да је заправо тајна овог воћа у његовом пигменту, слична својства имају и малине, боровнице и вишње.
Прочитајте још: Краставац уместо дијете и лекова: Тако јефтин и здрав
Према новијим истраживањима научника, трешње имају своју улогу и у борби против рака. Осим што су веома укусне, трешње су одличан извор енергије, а поред тога помажу и у топљењу масних наслага, убрзавању метаболизма, што помаже свима који имају намеру да смршају. С обзиром на то да регулишу метаболизам тако што га убрзавају, сматрају се и веома корисне у спречавању инфаркта.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ