Толико пута досад, слушали смо које су то намирнице које никако не смемо да једемо заједно.
Сада је време да сазнате која нам то храна, у комбинацији, даје највише нутритивних вредности.
Прочитајте још: Ваших 5 секунди може СПАСИТИ многе животе! ПРЕСЕЦИТЕ гумице заштитне маске, пре него што је баците! (ФОТО)
Идеалне комбинације намирница Кувано јаје и салата Масти из жуманца помажу телу да боље апсорбије антиоксиданте из поврћа, наводи се у једној америчкој студији. Стога је савет да уз салату обавезно поједете и јаје и обрнуто. Кромпирићи и поврће Комбиновање мање и више нутритивних намирница помаже нам да се дуже придржавамо здравог начина исхране, кажу научници.
Зато, уколико се одлучите на помфрит, наручите неко поврће уз то, попут паприке или парадајза. Бадеми и јогурт Витамин Д има бројне здравствене бенефите, укључујући здравље костију, јачање имуног система и поправљање расположења. Јогурт је најбоље комбиновати с орашчастим воћкама, јер масти из јогурта потпомажу апсорпцију витамина из орашчастих плодова и то за 32%.
Фото: Деспоситос
Маслиново уље и кељ Поврће је препуно витамина, али организму су потребне и масти, како би апсорбовао све те витамине. Мешутим, иако су здраве масти из маслиновог уља препоручљиве, ипак смањите с конзумацијом овог уља, нарочито уколико водите рачуна о килограмима. Сардине и шпанат Масна риба богата је витамином Д, док је шпанат препун магнезијума и гвожђа.
Прочитајте још: Направите сами ЛЕК од МЛАДОГ ОРАХА: За природно лечење ШТИТНЕ жлезде, довољна је 1 чаша дневно (РЕЦЕПТ)
Магнезијум помаже у апсорпцији витамина Д, те је јасно зашто је ова комбинација препоручљива. Куркума и црни бибер Ова комбинација помаже телу да боље апсорбује антиканцерогена дејства куркуме. Притом, није тешко кобиновати ова два зачина, која се могу користити у сваком јелу. Парадајз сок и шпанат Парадајз је одличан извор витамина Ц, а у комбинацији са шпанатом, тело користи све бенефите обе намирнице.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ