Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам једноставних и здравих навика за које ће вам тело бити ЗАХВАЛНО

Сврха навика је да ништа не радимо на силу или да бринемо да смо нешто заборавили да урадимо, већ да то постане део наше здраве свакодневице

1651496563_young-woman-g20c78e0a7_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Многи људи можда већ имају низ навика које су усадили у свој живот, али постоје неке друге које могу бити непознате и имају изненађујуће здравствене предности.

Прочитајте још: Симптоми неодстатка витамина Б12: Један је НАЈЧЕШЋИ, а ова група људи је у посебном ризику

Ово су  једноставне, свакодневне рутине које можете да урадите да бисте побољшали своје опште ментално и физичко здравље:

1. Када перете зубе, четкицом "ишчеткајте" и језик 

Ако се често борите са лошим задахом, онда би ово могао бити ваш кључни састојак за превазилажење тог проблема. Када стружете језик, вадите све додатне честице и бактерије које су биле на језику. То можете учинити и са самом четкицом за зубе, али уколико вас то голица, постоје четкице са гуменим делом позади намењеним за "прање" језика.

2. Коришћење уља као замене за течност за испирање уста

Процес вађења токсина уљем долази из Индије и то је природни лек који помаже и при чишћењу и избељивању зуба. За то можете користити кокосово, сунцокретово или сусамово уље. Једноставно ставите 1-2 кашичице једног од ових уља у уста, мућкајте 20 минута, а затим испљуните. Осим што има користи од избељивања зуба,  то може помоћи људима са астмом, проблемима са кожом, инфекцијама, главобољама и токсинима. 

3. Држите телефон другачије

Према речима стручњака, наше руке нису дизајниране да управљају малим стварима, као што су наши мали, танки телефони. Чин сталног стављања палца на сићушно дугме је штетан за наше зглобове јер може изазвати осетљивост у нашим рукама.  Када држите телефон, покушајте да повучете палац од длана или ставите крпу или пешкир одмах иза телефона да бисте направили мало простора.

4. Смањите фотографисање јер утиче на памћење 

Према истраживању, фотографисање на догађају вам не помаже да се сетите свог искуства, оно заправо нарушава ваше сећање на њега. Фотографисање објеката као целине може да вас натера да заборавите објекте, детаље и локацију на њима, а не да их само посматрате без сликања. 

5. Мирис цитруса

Наранџе су, између осталог цитрусног воћа, веома корисне за ваше здравље - могу смањити ниво анксиозности, смањити стрес и помоћи при варењу. Међутим, сви су различити, зато је препоручљиво да тестирате шта вам најбоље одговара. Грејпфрут, за неке, може побољшати памћење. И не само то, већ људи који осећају мирис наранџе док су на дијети више вероватно одбити слаткише и утолии глад за њима. Т

6. Хула-хоп

Ако нисте велики љубитељ вежбања, хула хуп може бити идеалан тип вежбања за вас - то је забаван начин сагоревања калорија и масти, чини мишиће доњег дела тела јачим и одлична је замена за кардио. Активира групу мишића и сагорева масти око делова који су женама "најкритичнији", а то је део око појаса и стомак. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas