Требало би да постане део исхране.
Шта је кефир?
Кефир је култивисано, ферментисано млечно пиће, пореклом из планинског региона који дели Азију и Европу. Киселог је укуса сличног јогурту.
Одличан је извор калцијума и богат је пробиотичким бактеријама.
Редовно конзумирање повезано је са добрим крвним притиском, равнотежом холестерола и нивоу шећера у крви.
Прочитајте још: Моћни састојак ЂУМБИРА има јако деловање у борби против инфекција: Зашто би чешће требало да се нађе на менију?
Побољшава варење
Због садржаја пробиотика пробиотик је одличан за варење. Пробиотици помажу у успостављању равнотеже у цревима. Процес ферментације помаже у разградњи лактозе, па постоје неки докази који указују на то да кефир могу да толеришу и они који пате од интолеранције на лактозу.
Здравље костију
Традиционални кефир направљен од крављег млека добар је извор калцијума и витамина К, хранљивих састојака који су важни за здравље костију. Како старимо, наше кости постају све слабије, што може повец́ати ризик од остеопорозе и прелома, посебно код жена у менопаузи. Кефир је, заједно са другим млечним производима, користан извор калцијума у исхрани.
Прочитајте још: Решите се напетости и смањите ТАМНЕ ПОДОЧЊАКЕ за 30 секунди: Једноставно је
Бољи имунитет
Важно је чувати имуни систем, када нам је имунитет добар можемо да избегнемо различите вирусе и прехладе које могу да нам наштете. Кефир позитивно утиче на имуни систем, па га треба превентивно конзумирати.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ