Ова намирница је антибиотик и пробиотик.
Бели лук је једна од најцењенијих намирница када је реч о спречавању кардиоваскуларних болести. Истраживања су показала да је разлог у "пробавним" предностима овог поврћа.
Препун је влакана за добре бактерије.
Наиме, бели лук је богат пробиотичким влакнима која су неопходна за процват добрих бактерија у цревима. Према студији објављеној у Јоурнал оф Цардиовасцулар Дисеасе Ресеарцх, доказано је да пробиотици управљају холестеролом у крви, смањујући његову производњу, разграђујући жучне киселине у јетри, па чак и користећи вишак холестерола као извор прехране.
Прочитајте још: Савршена ужина, али и замена за слаткише
Друга истраживања показују да не само да је бели лук сјајан пробиотик, већ има и антибактеријска својства, а једући га смањујете и наслаге у артеријама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ