Ако болујете од шећерне болести, анемије, тегоба у климаксу, мигрене, затвора или имате неки неуролошки проблем једите што више хлеба или пахуљица од ражи.
Ова житарица богата је витаминима и минералима који имају вишеструк утицај на очување здравља. Хранљиве особине ражи су попут пшенице и кукуруза, јер ни ова житарица нема омотач око зрна, па се у исхрани може користити и у природном облику без технолошке обраде.
Прочитајте још: Једноставан рецепт за ТОФУ са поврћем! Савршен предлог за ручак (ФОТО)
Фото: Пиксабеј
Банана
Иако се углавном сматрају зимским воћем банане су увек добре у исхрани. Оне знатно снижавају крвни притисак, а то је због високог процента калијума који садрже. Богате су и натријумом, због чега су добар диуретик и помажу елиминисање накупљене сувишне течности у организму.
Прочитајте још: Брза и укусна ВЕГАНСКА вечера коју ћемо сви обожавати - палачинке са спанаћем! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Банане су изузетно богате топивим влакнима, што позитивно делује на срце и директно смањује ризик од болести срца. Побољшавају расположење, а нарочито су добре после дијареје јер враћају изгубљене минерале.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ