Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Волите да читате пре спавања? Ове жанрове би требало да избегавате

Шта су стручњаци имали да кажу о избору књиге која ц́е вас довести у право расположење да брзо заспите?

1720442896_shutterstock_2470788035.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Активности којима бирамо да се бавимо пре спавања треба да буду опуштајуц́е како би помогли телу да пређе у ниже активно стање. Ово укључује материјале које читате пре него што утонете у сан, јер речи на страницама књиге могу помоц́и у преласку из будног стања у сан

Штавише, читање пре спавања такође може утицати на ваше снове.

- Мисли са којима идете на спавање су често прве које вас "поздрављају" када се пробудите. А ваше прве мисли, као и квалитет сна утицаће на ваше расположење за цео дан - каже Јакоб Теителбаум, стручњак за спавање.

Дакле, пре спавања би требало да избегнете књиге које могу да изазову ослобађање адреналина или које имају мрачне теме које могу довести до ноц́них мора.

- Желец́ете да одлажете спавање или остајете будни до касно размишљајуц́и о томе шта ц́е се следец́е десити - каже психолог за Минд Бодy Греен. 

Дакле, која врста књга пред спавање постиже савршену равнотежу између не превише занимљивог, али ни превише досадног?  Опште мишљење је да изаберете нешто безбрижно, са срец́ним темама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas