Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У ОВИМ СИТУАЦИЈАМА САЗНАЋЕТЕ КАКАВ ЈЕ НЕКО ЧОВЕК: Ако желите неког да упознате, саопштите му лепу вест о себи

Платон је рекао давно: „Мера човека је како он користи моћ“, рекао је Платон, а 10 ситуација открива праву природу човека.

1722337310_shutterstock_2360669845--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Човек је мистерија. Како можете заиста да упознате човека? Сви се труде да оставе добар утисак тако што се покажу у бољем светлу и сакрију своје слабости. Људи носе маске и можда нисмо ни свесни праве природе људи око нас. Мудрост многих великих мислилаца каже да, да бисте истински познавали особу, морате обратити велику пажњу на то како човек говори о другим људима и како се понаша у датој ситуацији.

Да бисте истински разумели карактер особе, посматрајте је.

Ево 10 ситуација у којима се открива права личност особе:

1. Како се особа понаша у сукобу
У тренуцима сукоба открива се прави карактер особе. Обратите пажњу на то како особа говори о онима са којима се не слаже. Тада можемо видети како је особа у стању да задржи самоконтролу, покаже правичност и саосећање. Како особа реагује на сукоб? Да ли стиска песнице или пружа руку помоћи? Да ли он тражи уништење или тражи помирење? Да ли је агресиван или поштује друге?

У Индији кажу: "Желиш ли да упознаш особу? Гледај је кад добије ударац. Особа је посуда, оно чиме је испуњена почеће да се излива из ње.”

2. Како се човек понаша кад је пијан
Алкохол често слаби инхибиције и открива скривене аспекте особе. "Што ти трезан мисли, пијан ти говори", стара је пословица. Алкохол уклања баријере. Посматрајући особу у таквом стању, можете видети или великодушност или агресију, отвореност или рањивост.

3. Како се понаша у стресној или опасној ситуацији
Како особа реагује на стрес, опасност или неочекиване тешкоће открива његов карактер. Да ли почињу да окривљују друге и постају раздражљиви, или остају мирни, траже решења и преузимају одговорност?

4. Како особа комуницира са људима нижег и вишег статуса
Погледи на живот и унутрашња уверења манифестују се у томе како се човек понаша са онима који стоје и изнад и испод њега на хијерархијској лествици. Када особа не поштује чистаче, конобаре и друге услужне раднике, покушава да их спусти или показује нестрпљење, то може бити знак недостатка емпатије или ароганције.

"Мера човека је како он користи моћ“, рекао је грчки филозоф Платон.

5. Како се особа односи према својим најмилијима и родитељима
Начин на који се човек опходи према члановима своје породице довољно говори. Обратите пажњу на његов тон и речи када разговарате са вољенима. Ако је груб, изиритиран или презиран, упитна је његова способност да одржава блиске односе.

6. Како се човек понаша кад добије власт
Моћ је као лакмус тест који открива скривене карактерне особине. Моћ повећава и љубазност и суровост, мудрост и глупост. Може скромну особу претворити у тиранина. Тада падају маске и праве намере долазе до изражаја.

Абрахам Линколн је приметио: „Многи су у стању да издрже ударце судбине, али ако желите да заиста тестирате карактер човека, дајте му моћ.

7. Како се опходи према својим обећањима
Обратите пажњу на то колико често људи држе своја обећања. Неки брзо обећавају, али не испуњавају, уместо тога траже изговоре. Одржавање обећања је знак поштовања према себи и онима којима су дата.

8. Како говори о другим људима
Оно што људи говоре о другима говори много о њима самима. Слушајте шта човек говори о другима у разним животним ситуацијама. Ако стално назива друге да лажу, оговарају или недостојни, будите пажљиви - они ће и према вама поступати на исти начин.

9. Како се носи с неуспехом
Реакције на личне неуспехе и губитке говоре много. Неки грациозно прихватају пораз, уче из својих грешака и иду даље. Други могу пуцати, кривити друге и бити љути.

10. Како реагује на ваш успех и ваше добре вести
Посматрајте како неко реагује на ваш успех. Прави пријатељи ће бити искрено срећни због ваших достигнућа, док се други могу претварати да су срећни, али потајно бити љубоморни или омаловажавати ваша достигнућа.

Посматрајући како се неко понаша у овим ситуацијама, можете стећи дубље разумевање његове праве природе.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas