Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА треба понети НА ОСТРОГ: ОВО је најважније ПРИЛИКОМ посете манастиру, а по повратку никако НЕ ПРАВИТЕ НАЈВЕЋУ ГРЕШКУ

Добро ће вам доћи пар смерница уколико планирате посету манастиру Острог. Посетиоци доносе поклоне као што су основне животне потребштине, уље, када, шећер или неки прилог манастиру, што није обавеза, већ ствар ваше одлуке.

1713515894_asdad.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Посета манастиру се не планира, а када одете, о томе не говорите никоме, сачувајте искуство за себе.

Уколико ове године планирате у манастир Острог, будите спремни за ову посету. Добро је да знате шта морате понети, како да се тамо понашате и шта никако не бисте смели понети са Острога.

Прво што морате знати када одлазите на Острог је да морате поћи чистог срца, дакле са вером. Верујте у моћ молитве и практикујте је што чешће.

Како се обући?

Када је реч о гардероби, нека буде што скромнија и једноставнија. Избегавајте кратке хаљине, кратке панталоне, мајице и блузе без рукава и слично.  У манастир не можете голих ногу или руку, што значи да жене морају носити дуге сукње, а мушкарци панталоне. Жене би такође на глави требале да имају мараму, а на ногама затворену обућу, немојте бирати папуче или сандале. 

Ако планирате да пешачите од Доњег до Горњег манастира, обујте лагану обућу, мада поједини верници практикују да иду боси.

Шта понети?

Уколико имате жељу и потребу, са собом можете понети и неке личне ствари својих ближњих и своје које желите да буду освештане поред кивота Светог Василија Острошког Чудотворца, слава Му и милост, а уз то можете понети и неки дар братству манастира. Посетиоци доносе поклоне као што су основне животне потребштине, уље, када, шећер или неки прилог манастиру, што није обавеза, већ ствар ваше одлуке.

Посету манастиру немојте планирати, а ако одете немојте о томе говорити са другима, ово искуство сачувајте за себе.

Не узимајте ништа из манастира! Ни један каменчић није дозовљено понети са Острога.

Како ћете знати да сте примили милост Божију?

Осетићете мир и спокој, радост у срцу, а терет и бол ће нестати. Али, уколико нисте осетили ништа од свега овога, значи да нисте свему приступили чистог срца и у овом случају морате се молити чистог срца и више. Све што је искрено, мора пронаћи прави пут.

(СД)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas