Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Људи без карактера користе ових 10 фраза: Ове реченице нисте очекивали на овој листи

Ових 10 фраза користе људи без карактера. Многе од њих већина нас лаконски употребљава, а да нисмо свесни какав утисак остављамо...

1727707455_shutterstock_2506775927.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Немати изражену личност не значи нужно бити интровертна особа. Чак и они који се не истичу у друштву могу да зраче јаким карактером. Иако углавном ћуте никада за њих не бисмо рекли да су безлични. С друге стране, људи које не карактерише јака личност често у говору користе специфичне фразе...

Већина људи жели да верује да су забавни, друштвени или занимљиви, да су заправо много "дубљи" него што се то на први поглед види. Међутим, то није увек случај, а начин на који се изражавају често открива супротно.

Постоје одређене фразе које људи користе, а које указују на то да немају јак карактер, а ево и којих то 10 најчешће употребљавају:

1. Шта је ту је


Ова фраза се често чује када се деси нешто неочекивано или необично. На први поглед, може да делује као смирен и практичан одговор. Иако задржавање "хладне главе" може да буде корисно, стална употреба ове фразе указује на одсуство емотивних реакција.

Важно је показати осећања, јер је то начин на који се повезујемо с другима и развијамо емпатију. Потискивање емоција може да буде штетно – истраживања показују да то води до задржавања негативних осећања, док се позитивна смањују.

2. Како год желиш


Иако се ова фраза може чинити као знак флексибилности, стално препуштање одлука другима може да сигнализира одсуство иницијативе и лидерства. Такође, овакве изјаве могу да фрустрирају другу страну, јер партнери, пријатељи или чланови породице од њих очекују да се укључе у доношење одлука. 

Једна студија је показала да заједничко доношење одлука смањује емоционални стрес, па је важно активно учествовати.

3. Ваљда


Када вас неко нешто пита и ви кажете "ваљда", то делује неодређено и површно. Ова фраза не само да показује мањак мишљења, већ отвара простор за неспоразуме.

Јасна комуникација је кључ за избегавање стреса и неспоразума. Када неко користи "ваљда", онај коме је ова фраза упућена и који је тумачи, преузима одговорност, што и те како може да доведе до грешака у комуникацији. 

4. Не могу да се жалим


Ова фраза може да има двоструко значење. У неким ситуацијама може да значи да је особа задовољна својим животом, док у другим случајевима показује да се помирила са ситуацијом, без обзира на њене недостатке.

Многи ову фразу виде као знак лењости или недостатка амбиција, што може да укаже на "слаб" карактер.

5. Нисам превише избирљив/а


Ова фраза често изазива супротан ефекат од жељеног. Иако можда не желите да делујете захтевно, ова изјава може да остави утисак да немате став или мишљење.

Индивидуалност и аутентичност су кључни за квалитетан живот. Изражавање мишљења помаже да успоставите дубљу повезаност са неким. 

6. Баш ме брига


Ова фраза не само да показује мањак интересовања, већ одаје недостатак саосећања. Тиме шаљете поруку да вам није стало до туђих осећања или ситуације у којој се налазе.

Показивање интересовања за друге може да побољша односе и учини да се осећате већу повезаност.

7. Само сам овде


Ова фраза одаје утисак незаинтересованости и мањка ентузијазма. Чак и ако то није ваша намера, изговарање ових речи може да учини да делујете пасивно и незаинтересовано за тренутак и друштво у којем се налазите.

Уместо тога, важно је да покажете активно присуство и интересовање за оно што се дешава око вас.

8. Није то велика ствар


Иако ова фраза може да делује умирујуће, заправо је врло хладна и умањује осећања других. Људи имају потребу да се осећају схваћено и цењено, а ова фраза то нарушава.

Када игноришемо туђа осећања, губимо емотивну повезаност и поверење, што може негативно да утиче на односе.

9.  Нема сврхе расправљати се


Избегавање конфликта може да делује као мудра и конструктивна одлука, али дугорочно "заобилажење" расправа указује на мањак саосећања и емоционалне интелигенције.

Истраживања показују да избегавање проблема само привремено ублажава страх, док дугорочно може да смањи квалитет односа са другима.

10. Немам неко мишљење о томе


Знате како се жаргонски каже - "мишљење је као задњица, свако је има", и ова изрека (иако лежи на цинизму) заправо потврђује да наша мишљења обликују нашу личност. Изјаве попут "немам мишљење" указују на недостатак способности да се формира став, што може одавати утисак неаутентичности.

Људи се боље повезују са онима са којима деле сличне ставове, па је важно развијати и изражавати своје мишљење како бисмо неговали дубље везе с другима.

Сенса 

Бонус видео

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas