Ма које трикове да покушавамо да применимо и ублажимо га, мамурлук је неизоставан део наших пијанстава
После савршене вечери у најбољем друштву и неколико чашица више чека нас нови дан и - мамурлук. Ма које трикове да покушавамо да применимо и ублажимо га, мамурлук је неизоставан део наших пијанстава. Ипак, мамурлук се разликује у зависности од тога које пиће сте конзумирали и лекари тврде да најгори мамурлук изазивају пенушава пића.
Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију
Наиме, угљен-диоксид, који се налази у овим пићима, изазива бржу апсорпцију алкохола у крвоток. Заправо, висок ниво алкохола у крви делује на мозак тако што стимулише ГАБА рецепторе, па се због тога као последица јавља мамурлук, односно мучнина, повраћање и мигрена.
Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА
И док се сматра да су жестока пића најозлоглашенија, студија је показала да се трећина људи брже напије када конзумира просеко, шампањац и друге врсте пенушавих вина у поређењу са другим алкохолом.
Што је бржа апсорпција, количина алкохола у крви ће бити већа, што уједно утиче на јачину мамурлука који се обично јавља следећег дана.
Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце
Управо зато што се просеко апсорбује брже од других пића, он утиче на појаву мамурлука следећег дана када се код већине људи јављају болови у глави, мучнина, осетљивост на светлост и екстремна сувоћа уста.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ