Многи људи мисле да је ова тероија истинита, али истраживања су показала да то баш и није тако.
Да ли је истинито правило о пет секунди за време којих ће храна остати чиста кад падне на прљав под или је то измишљотина?
Кратко и јасно одговорили су да је реч о измишљотини. Антхонy Хилтон, математичар који је спровео истраживање на ту тему, открио је како је могућност заразе мала ако поједете храну која је пала на под али да је сигурније такве ствари не јести. Разлога је више.
Прочитајте још: Кувани КУКУРУЗ једемо на овај начин, али ЈАПАНСКА МЕТОДА је много ЛАКША (ВИДЕО)
Прво, мокре и лепљиве намирнице попут куване тестенине и лепљивих бомбона на себе одмах навлаче безброј бактерија, а њих, логично, никада није добро уносити у организам.
Други разлог који је навео јесте врста пода. Већина мисли како су теписи ти који садрже гриње и бактерије, па им се гади да поједу храну која је пала на њих, али заправо греше.
Прочитајте још: ОДЛИЧАН ТРИК: Како да на једноставан начин одвојите БЕЛАНЦЕ од ЖУМАНЦА (ВИДЕО)
- Ламинат и плочице много су гора површина на коју храна може пасти, имају више бактерија. Кухињске површине пуне су бактерија па их треба редовито чистити, а највећи непријатељ су наше руке – обавезно их перите пре сваког оброка.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ