Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БУРАН ЖИВОТ ФАТАЛНЕ ЦРНОГОРКЕ: Завела ожењеног председника, па замало изазвала грађански рат (ФОТО)

Један одлазак у Мексико јој је променио живот из корена

1721895684_sasa-montenegro.jpg
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - лацартелерамx
Oglas

Александра Аћимовић Поповић била је жена нестварне лепоте. Фатална црногорка била је она жена због које се вреди борити, а можда чак и поделити земљу.

Била је звезда мексичке кинематографије, а ондашња публика ју је знала као Сашу Монтенегро. Завела је председника Мексика и умало изазвала грађански рат, а онда је уживала у љубави са њим до краја.

Ко је Саша Монтенегро?

Александра је прелепа жена са наших простора, а у детињству се са породицом преселила у Аргентину. Студирала је новинарство, а један одлазак у Мексико јој је променио живот из корена.

Ову Црногорку красила је невероватна лепота, која јој је донела и занимљиве пословне понуде. Све то у комбинацији са харизмом омогућили су јој да постане једна од својевремено најпопуларнијих мексичких глумица.

Саша је прво радила као модел, а потом и као глумица у легендарним мексичким сапуницама. Њени ангажмаи су привукли пажњу многобројних редитеља, те је већ 1971. године имала и своју прву филмску улогу у остварењу "Љубавни сан".

Заиграла је и на даскама које живот значе, те је била део многих представа, које у Мексику носе статус култних. Уметничко окружење је њен раскошан таленат све више запажало, а временом је постала глумица која је била главна у драмама. Врхунац каријере доживела је средином седамдесетих година прошлог века, када је постала једна од водећих глумица у мексичкој кинематографији.

Вртоглави успех у каријери

Растом популарности у Мексику, за њено име се почело чути и у целом свету. Оваква слава омогућила јој је да буде у контакту са најмоћнијим људима тога времена.

У јеку своје славе упознала је Хосеа Лопеза Портиља, председника Мексичке Републике од 1976. до 1982. године. А тај сусрет умногоме мења њену судбину.

Љубавни живот

Имала је буран љубавни живот. Наиме, врло брзо после упознавања Хосеа Лопеза, отпочиње романсу са њим, иако је он годинама уназад био ожењен. Када је њихова романса одјекнула у јавности, настао је скандал невиђених размера.

Ова љубав је дословно поделила земљу, док су их једну у потпуности подржавали, други су их најстрашније осуђивали.

Љубавница председника

Убрзо су добии двоје деце - ћерку Набилу и сина Александра. Али, везу су озваничи браком тек 1995. године, након што је преминула Кармен, супруга председника. Та чињеница је изазвали још више гнева у мексичкој јавности, а конзтроверзе о Саши су постајале све бројније.

Ова лепотица, пореклом из Црне Горе, више није могла да издржи огроман притисак са свих страна и повукла те се скроз повукла из медија и глуме и бринула о породици и деци.

Љубав са Портиљом је доживела крах почетко 2000-их, а разлог развода није познат. Међутим, бракоразводна парница никада није окончана, јер је Хосе изненада преминуо у фебруару 2004. године услед срчаних проблема.

Ипак је остала удовица

Глумица је након тога задржала право на економске бенефиције које јој је закон доделио као легитимној удовици политичара. После смрти супруга, поново се упустила у шоубизнис, учествовала је у разним пројектима, чак се вратила и на филмско платном улогом у "Крају тишине".

Последњи интервју је дала 2018. године у којем се истакла да жели да се посвети деци и другим пословима и од тада се више није појављивала нигде у јавности. Саша је преминула недавно, 14. фебруара у Мексику у 78. години живота.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas