Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БУРАН ЖИВОТ БЛУДНЕ ПРИНЦЕЗЕ: Желела је више слободе , па доживела трагичну судбину

Принцеза Шанин је желела да има сву слободу, један муж јој није био довољан

1721994903_shutterstock_1536072893.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Принцеза Шанин, позната и по титули принцеза Куаији, рођена као Лиу Чуију, потицала је из династије Лиу Сонг. Лиу је била најстарија ц́ерка цара Ксиаова и његове жене, царице Ванг Сјањуан.

Током владавине свог оца, именована је за принцезу Шанин и удала се за Хе Јиа, сина званичника Хе Иана. Након што је њен отац умро 464. године, њен млађи брат Лиу Зије, тада стар само 15 година, постао је цар.

Лиу Зије је касније оптужен да се упуштао у оргије са женама и евнусима, повезиван је са делима садизма, а по свом карактеру је упоређен са римским царем Хелиогабалом.

Принцеза је желела више слободе

Шанин је једног дана одлучила да има право да ужива исте слободе као и брат.

- Иако су нам полови различити, рођени смо од истог оца. Међутим, Ви имате више од 10.000 жена у својим палатама, а ја имам само једног мужа, и то није у реду - написала је у молби.

Као одговор на принцезине жалбе, цар јој је дозволио да изабере 30 младиц́а за себе, који ће јој бити љубавници. Од тог времена, израз "миансхоу" се користи за описивање љубавника жена одређеног ранга.

Принцеза, међутим, није била у потпуности задовољна уступком свог брата.

Једног дана је видела службеника, Чу Јуана, који је био млад и згодан. Принцеза је замолила цара да јој га додели као љубавника. Цар је пристао и Чуу је наређено да служи принцези. Али после десет узалудних дана покушаја и искушења, он је одбио да има сексуалне односе са њом и она га је пустила.

Трагичан крај 

 

Цара је 465. године убио његов помоц́ник Шоу Џижи, а његов ујак Лиу Ју постао је цар Минг. Чак и пре него што је ступио на престо, издао је едикт у име своје баке царице Лу. Принцеза Куаији је осуђена због неморала и разврата, као и њен брат због његовог насиља и наложено им је обома да почине самоубиство.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas