Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 НАЧИНА ДА ПОПРАВИТЕ СВОЈЕ РАСПОЛОЖЕЊЕ: Ево како да лакше поднесете почетак радне недеље

Ево шта вам може побољшати расположење, а потпуно је бесплатно.

1729345173_78328.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чак и мања разочарања и фрустрације могу пореметити наше свакодневне активности и учинити нас мрзовољним, јадним и потпуно незаинтересованим за ствари које нам требају или о којима желимо да бринемо. Знате да вам треба мало појачања да бисте провели дан, али нисте сигурни шта тачно да урадите да бисте се осећали боље?
Ово је сасвим нормално – емоционални стресне мора да буде екстреман да би отежао проналажење решења. Али лоше расположење остављено да кључа често чини да се осећате још горе.

1. Прошетајте парком
Кратко лутање најближим парком или било којом другом зеленом површином може у великој мери утицати на лоше расположење. Шетња у природи стимулише производњу "хормона среће", хемијског гласника који помаже у регулисању расположења.
Брза шетња од 10 минута може повећати проток крви у вашем мозгу и дати вам енергију, ублажавајући осећај умора и тромости. Ходање такође може помоћи да се смањи ниво хормона стреса у вашем телу и стимулише ослобађање ендорфина, хормона који могу да ублаже стрес, бол и нелагодност.
Истраживања све више показују да људи који редовно проводе време напољу, или гледају слике и видео снимке природе када излазак напоље није опција, углавном имају боље расположење.

2. Насмејте се
Постоји добар разлог зашто многи наставници и други говорници желе да започну ствари шалом или духовитом примедбом. Смејање у групи може помоћи да се смањи напетост и да се сви осећају барем мало боље, али смех делује и на индивидуалном нивоу.
Ако се осећате мало узнемирено или под стресом због нечега — рецимо, велике презентације на послу или тешке дискусије са вољеном особом — хумор вам може помоћи да се ослободите напетости и опустите.

3. Загрљај лечи
Сасвим је природно да се обраћате људима у свом животу за физичку и емоционалну подршку када се носите са лошим расположењем и другим фрустрацијама. Можда већ знате да загрљаји и други физички додир могу покренути ваше тело да ослободи окситоцин и помоћи вам да се осећате ближе својим вољенима.
Али шта се дешава када вам расположење нагло падне у околностима у којима не можете лако приступити тој удобности?
Можете изненада почети да се осећате тужно, преоптерећено или једноставно лоши на послу или у близини гомиле људи које не познајете. Загрљај који пружа подршку изгледа као оно што вам треба да промените расположење, али нема никога у близини који би указао почаст - нико осим вас, заиста.
Додир (да, сопствени) може да ублажи осећај стреса, помажући вам да се осећате безбедно и опуштено. Такође може да промовише самосаосећање и љубазност према себи, што обоје може утрти пут за позитивније расположење. Загрљај себе може бити једноставно као што је омотање руку око себе и задржавање на тренутак или два, баш као што бисте загрлили неког другог.

4. Појачајте музику
Од давнина, музика се на различите начине користила у терапеутске сврхе.

Може помоћи:

Побољшава расположење и способност регулације емоција
Ослободите се стреса и напетости
Смањује анксиозност
Побољшава памћење

Укратко, ако сте спремни да побољшате своје расположење, листе песама нуде свеобухватан одличан алат за посао.

5. Испробајте насумичан чин љубазности
Чак и ако мислите да тренутно не можете да промените своју ситуацију, увек можете учинити нешто лепо за неког другог. Срећа је највећа када се дели, и видећете како вас случајни чин љубазности може испунити позитивном енергијом.
Учинити нешто лепо за другу особу могло би некоме да улепша дан и да му измами осмех на лице, што заузврат може побољшати ваше расположење. Само сазнање да сте неком другом улепшали дан може вас оставити у позитивнијем расположењу.

Неколико идеја које треба размотрити:

  • Питајте колегу са посла да ли им треба помоћ
  • Обавите посао за своје дете, цимера или партнера
  • Почастите свог љубимца - вероватно ћете зарадити мажење, као бонус
  • Оставите детаљну позитивну рецензију за једну од својих омиљених продавница или ресторана

Лоше расположење које траје дуго могло би да значи нешто мало озбиљније. Када приметите дугорочне промене у вашем расположењу и добробити, а стратегије попут ових горе немају много ефекта, разговор са терапеутом је увек добар следећи корак.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas