Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Био сам срећан, а онда су се појавиле мреже": Младић се ИЗОПЕРИСАО до непрепознавања и одмах се ПОКАЈАО (ФОТО)

Човек који је потрошио више од 30.000 евра на пластичну хирургију упозорио је друге на утицај друштвених медија на то да буду "савршени"

1645602492______________________________urgery-only-to-realise-perfect-doesnt-exis.jpg
Фото: chroniclelive
Oglas

Дејл Сент Кален, 28, провео је последњих пет година у потрази за одређеним изгледом и каже да су му друштвене мреже "испрале мозак" да јури ову "лажну стварност". Испричао је своју причу како би подигао свест о утицају друштвених медија на самопоштовање људи.

Рекао је: „На друштвеним мрежама, а нисам приметио то у то време, али гледао сам ове људе који су изгледали савршено и упао сам у овај зачарани круг јурења онога што није реалност, било је потпуно лажно."

„Летео сам у Пољску и Турску и показивао хирурзима филтриране слике на Инстаграму како желим да изгледам. Требало ми је времена да схватим да они заправо не изгледају тако у стварном животу."

Фото: chroniclelive

Дејл је рекао да је схватио да "никада" неће постићи изглед који је желео, и сада се залаже да људи воле себе изнутра и споља. Он се нада да ће упозорити друге да не упадну у исту замку.

Прочитајте још: "БАКА ЈЕ ИЗБРИСАЛА СВОЈУ ПРОШЛОСТ": Девојка урадила ДНК тест и открила да је породична историја ЛАЖ (ВИДЕО)

Рекао је: „Сада имам 28 година и чини се да људи на друштвеним мрежама постају све млађи и млађи и бринем се о утицају који то има на њих. Када видите све ове ријалити ТВ звезде који утичу на рекламе и изгледају савршено, то може бити стварно штетно за младе људе."

Дејл је рекао да када славне личности подстичу операцију или говоре људима „да купују ове производе како би добили савршен холивудски осмех“, то има дубок утицај на њихово самопоуздање.

Као да увек постоји нови тренд и једноставно нисам могао да га пратим

Он додаје: „Мислим да сам покушавао да се уклопим у друштво. Било ми је добро у школи. Тек када су се појавили друштвени медији, тада сам први пут почео да размишљам о томе да завршим посао."

Дејл је у почетку желео само да уради операцију носа, али је операцију описао као клизав терен. Друштвени медији су га навели да жели операцију браде, боље зубе, веће усне и оштрију вилицу.

Рекао је: „Као да увек постоји нови тренд и једноставно нисам могао да га пратим. Ја сам за праћење тренда, али не када то значи да морате да промените цело лице."

Фото: chroniclelive

Дејл не жали због посла који је урадио, већ само због разлога. У јуну ће му такође бити потребна још једна операција. Он охрабрује људе да буду сигурни да ће урадити операцију из правих разлога - ако је то оно што желе да ураде.

Рекао је: „Потрошио сам толико времена, новца и енергије у потрази за тим савршеним изгледом, то је лудо. Само бих рекао људима да се увере да прво урадите своје истраживање и да се уверите да то радите из правих разлога. Идем код терапеута и радим на себи. Посао који сам радио у прошлости, није био за мене, радио сам под притиском друштвених медија. Сада сам на много бољем месту и старам се да све што сам радио буде за мене."

Дејл је такође упозорио да окретање естетској хирургији може „учинити да се осећате горе“ уместо да вам помогне са било којим проблемом за који мислите да можда имате. Заиста желим да покажем другим младим људима да јурњава за таквим изгледом није могућа и да може оставити да се осећате горе него раније“, објаснио је он.

Он додаје да има неколико дана када се пробуди и осећа се „самосвесније сада“ него пре операције.

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas