Током врелих летњих дана важно је јести парадајз.
Jела која се не кувају, попут оброк салата, или пице и сендвича, посебно су популарна током летњих врућина.
Када је температура висока обично имамо смањен апетит, а нутрициности тврде да је парадајз идеална намирница за тропске околности.
Прочитајте још: Организам ће вам бити захвалан: Због чега треба појести КИСЕЛИ КРАСТАВАЦ пре изласка из куће?
"Посебно када су температуре високе, парадајз се мора наћи у јеловнику. Богат је витаминима А, Ц, Б3 и Б6. Обилује магнезијумом који покреће мишиће, а одличан је и за срце", тврди америчка нутриционисткиња Лаура Манганијело и додаје да је најбољи у комбинацији с маслиновим уљем.
Још једна предност парадајза је што има мало калорија. Чаша сока од парадајза има тек око 60 калорија, а унећете и одличну количину калцијума, витамина Ц , гвожђа.
Ови једноставни рецепти са парадајзом не захтевају кување и зато су најбоља опција за јело током врелих летњих дана.
Парадајз сендвич
Направите сендвич са парадајзом и хлебом и додајте састојке по вашем избору, као што је сенф или авокадо.
Салате
Традиционална салата од парадајза може бити још укуснија ако у њу додате моцарелу и босољак, као и воће попут брескве, лубенице.
Сок од парадајза
У исцеђен парадајз додајте зачинско биље - першун, мирођију или босиљак. Сок од парадајза стимулише рад црева и спречава нападе глади и жељу за храном.
Нутрициности тврде да храна која има оштар и кислекаст укус снажније утиче на наше чуло укуса и чини да остајемо дужи сити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ