Мраморни
Потребно је:
- 3 јајета
- 15 кашика шећера
- 15 кашика уља
- 15 кашика млека
- 15 кашика брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 кашичице какаа
- 1 кесица бурбон ваниле
- 15 г инстант кафе
Прочитајте још: Исто, а потпуно другачије: Кромпир салата на грчки начин (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Пенасто умутите јаја и шећер, па додајте уље, млеко и брашно, помешано са прашком за пециво. Смесу поделите на два отприлике једнака дела, па у један додајте бурбон ванилу, а у други какао и инстант кафу. Калуп или плех за печење науљите и побрашњавите, па у њега сипајте четвртину беле смесе, па четвртину црне и тако све док обе не потрошите и прошарате колач. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 220 степени, око 25 минута, па чачкалицом проверите да ли је потпуно печен - ако није, допеците га још неколико минута.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Извадите колач из рерне и преврните га на тањир. Након неколико минута, калуп (или плех) ћете моћи лако да подигнете са колача. Још мало га прохладите, па послужите.