· · Коментари: 0
ТОП-ФОРМА

Након сваког алкохолног пића попијте ЧАШУ ВОДЕ, а за то постоји добар РАЗЛОГ!

Док радним данима некако успевамо да контролишемо унос калорија, суботом и недељом то се претвара у немогућу мисију. Опуштен је ум, а са њим и апетит.

Depositphotos_26620127_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Превише теста, слаткиша и пића, а премало кретања, врло брзо доносе болно суочавање са потешкоћом да ускочимо у фармерке које су нам још до јуче биле комотне. Да се то не би догађало, неопходно је направити план исхране и, наравно, одлучити да га се придржавамо и пред највећим искушењима.

Прочитајте још: Уколико имате хемороиде, мелеми ових биљака ће вам помоћи да НЕ ИДЕТЕ НА ОПЕРАЦИЈУ

Телевизор

За почетак, престаните да једете испред ТВ. Омиљену посластицу, уместо да једете директно из амбалаже, сервирајте у чинију. А ако једете ван куће, настојте да у ресторану наручите мању порцију или, ако је велика, да је поделите са особом са којом сте дошли.

Ово ствара велики стомак Фото: Депозитфото

Грицкалице

Заборавите на грицкалице, а то је најлакше учинити ако их уопште немате у кући. Уместо тога, потрудите се да, у тренуцима када вас ван времена предвиђеног за оброк спопадне жеља за храном, на столу имате чинију свежег воћа, а у фрижидеру грчки јогурт који обилује протеинима.

Евиденција

Записујте шта, када и зашто једете и пијете током викенда. Будете ли забележили и шаку чипса поједену у пролазу, знаћете које калорије су вас коштале виткости и касније ћете настојати да то избегнете.

Ако бележите све што поједете током дана - бићете згранути својим понашањем.

Важно је и да установите шта су окидачи због којих посежете за одређеним намирницама. Запитајте се да ли вам је, док гледате поподневни филм, неопходна чинија кокица или сладолед из замрзивача. Кад једном уочите обрасце који вас подстичу на преједање, предузмите кораке да их избегавате.

Прочитајте још: Није исто имате ли 20 или 60: Прочитајте ЈЕЛОВНИК који одговара вашим годинама

Алкохол

Стручњаци за здраву исхрану саветују и да ограничите унос алкохолних пића. Препоручују да попијете највише два и да, после сваког, попијете чашу воде. На тај начин не само да ћете унети мање калорија, већ ћете и смањити шансу да једете више него што је потребно, будући да поједина пића отварају апетит.

Викенд
Немојте викенде да доживљавате као једину шансу за уживање у омиљеној храни. Ако неко јело у којем највише уживате будете конзумирали током неког радног дана, схватићете да сте суботом и недељом мање жељни омиљених посластица.

Кретање

И, на крају, подразумева се да би и викендом требало да будете активни, можда не истим интензитетом као радним данима, али свакако настојте да вам се кретање не своди на релацију кухиња-софа и обрнуто.

Увек дајте предност ходању уместо превозу.

Прошетајте се са пријатељем, возите бицикл, урадите код куће најједноставније вежбе које практикујете и у теретани... И после неколико месеци станите на вагу. Бићете задовољни бројком на којој се зауставила црвена казаљка.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.