Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОСЛЕДЊЕ ДАНЕ ДОЧЕКАО "У МАГЛИ": Овако је Раша Попов причао о својој највећој љубави

Иако најпознатији по својим шалама, пошалицама и песмицама за најмлађе, Раша Попов је био велики уметник и иза себе је оставио на десетине књига и дела, како за децу тако и за одрасле

1719398497_rasa-popov-6933-768x432.jpeg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Раша Попов је био српски књижевник, глумац, телевизијски новинар и звезда телевизијске серије "Форе и фазони". Он је заиста био невероватна личност, један једини и непоновљиви - вечити дечак. Вечита инспирација му је била његова љубав Радојка. Колико ју је волео и колико су били везани сведочи и реакција Раше Попова из једне емисије.

У емисији која се приказивала на Б92 “Хоћу да знам” из 2013, на питање новинарке: “Како сте”, Раша је искрено одговорио:

“Добро сам. Ноћас сам сањао како ме зове моја покојна жена”, рекао је и заплакао.

“Ето, кад ме питате како сам, да вам кажем”.

Обрисао је сузе, одмахнуо руком и дао све од себе да разговор настави нормално, достојанствено и емотивно.

О болу због губитка његове Раде сведоче и сузе Раше Попова у овој емисији у којој је гостовао недуго након њене смрти. Нежне, песничке природе, искрен и саосећајан, Раша није успео да сакрије колико му је тешко пао њен одлазак.

Рекло би се да је то била љубав на први поглед. Обоје су били студенти књижевности када су се упознали. Раша је причао како је за време предавања покушавао да ухвати поглед лепе и достојанствене студенткиње, и на крају, када је успео, за њега, све до смрти није постојала ниједна друга жена, сем Редојке Милојевић Попов.

Поред љубави према књижевности, Рада и Раша делили су и љубав према деци. Трудили су се да и своју и туђу децу изведу на прави пут. Једно другом су били велика подршка и помоћ. Рада је радила као професор, а њене приче о ђацима Раши су често биле инспирација.Након Радојкине смрти, Раша је сваки пут када би улазио или излазио из стана помиловао њену слику, јер би тако имао осећај да су и даље у контакту.

Своје последње дане дочекао је "у магли". Годинама се борио са дијабетесом и та болест је знала да му "замутила ум" причала је његова ћерка.

Син Бојан је успео да му испуни последњу жељу пре него што је велики Раша Попов преминуо.

Бојан је радио у Русији као свештеник и овако је причао о оцу:

"Пре недељу дана ми је обећао да ће остати жив, док ја не стигнем у Србију да се опростимо. Знао је да не могу раније да дођем. Испунио је то обећање," рекао је Бојан за Информер додајући да је оцу очитао молитву након ћега је он преминуо.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas