Oglas
· · Komentari: 0

POSLEDNJE DANE DOČEKAO "U MAGLI": Ovako je Raša Popov pričao o svojoj najvećoj ljubavi

Iako najpoznatiji po svojim šalama, pošalicama i pesmicama za najmlađe, Raša Popov je bio veliki umetnik i iza sebe je ostavio na desetine knjiga i dela, kako za decu tako i za odrasle

1719398497_rasa-popov-6933-768x432.jpeg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Raša Popov je bio srpski književnik, glumac, televizijski novinar i zvezda televizijske serije "Fore i fazoni". On je zaista bio neverovatna ličnost, jedan jedini i neponovljivi - večiti dečak. Večita inspiracija mu je bila njegova ljubav Radojka. Koliko ju je voleo i koliko su bili vezani svedoči i reakcija Raše Popova iz jedne emisije.

U emisiji koja se prikazivala na B92 “Hoću da znam” iz 2013, na pitanje novinarke: “Kako ste”, Raša je iskreno odgovorio:

“Dobro sam. Noćas sam sanjao kako me zove moja pokojna žena”, rekao je i zaplakao.

“Eto, kad me pitate kako sam, da vam kažem”.

Obrisao je suze, odmahnuo rukom i dao sve od sebe da razgovor nastavi normalno, dostojanstveno i emotivno.

O bolu zbog gubitka njegove Rade svedoče i suze Raše Popova u ovoj emisiji u kojoj je gostovao nedugo nakon njene smrti. Nežne, pesničke prirode, iskren i saosećajan, Raša nije uspeo da sakrije koliko mu je teško pao njen odlazak.

Reklo bi se da je to bila ljubav na prvi pogled. Oboje su bili studenti književnosti kada su se upoznali. Raša je pričao kako je za vreme predavanja pokušavao da uhvati pogled lepe i dostojanstvene studentkinje, i na kraju, kada je uspeo, za njega, sve do smrti nije postojala nijedna druga žena, sem Redojke Milojević Popov.

Pored ljubavi prema književnosti, Rada i Raša delili su i ljubav prema deci. Trudili su se da i svoju i tuđu decu izvedu na pravi put. Jedno drugom su bili velika podrška i pomoć. Rada je radila kao profesor, a njene priče o đacima Raši su često bile inspiracija.Nakon Radojkine smrti, Raša je svaki put kada bi ulazio ili izlazio iz stana pomilovao njenu sliku, jer bi tako imao osećaj da su i dalje u kontaktu.

Svoje poslednje dane dočekao je "u magli". Godinama se borio sa dijabetesom i ta bolest je znala da mu "zamutila um" pričala je njegova ćerka.

Sin Bojan je uspeo da mu ispuni poslednju želju pre nego što je veliki Raša Popov preminuo.

Bojan je radio u Rusiji kao sveštenik i ovako je pričao o ocu:

"Pre nedelju dana mi je obećao da će ostati živ, dok ja ne stignem u Srbiju da se oprostimo. Znao je da ne mogu ranije da dođem. Ispunio je to obećanje," rekao je Bojan za Informer dodajući da je ocu očitao molitvu nakon ćega je on preminuo.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas