Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СУДБИНА

Његову смрт никада нисмо преболели: Познати певач преминуо је у 30. години од опаке болести, а порука коју је оставио на самрти ће вас расплакати

Његов лик и глас и даље живи кроз песме које отпевао

1644574106_nesa-leptir.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Прича о Неши Лептиру је једна од најлепших и најтужнијих прича домаће сцене. Ненад Радуловић био је вођа групе.

Прочитајте још: "ДУШО МОЈА ЛЕПА": Фудбалер Ђорђе Пантић се потресном поруком опростио од супруге (ФОТО)

Последња игра лептира, сјајан уметник, музичар, забављач, али пре свега човек невероватног духа и харизме који је сваком знао да измами осмех, али и који је разумео тугу боље од многих. Створио је вечне хитове као што су "Наташа", "Врати се", "Срце од меда", "Умиру јелени", "Груди Балканске"... Који нас и данас возе емоцијама. Био је део Индексовог радио позоришта и многе његове форе и данас би нас насмејале до суза. Постао је добри дух Београда осамдесетих. А онда се изненада разболео. Карцином.

Неша Лептир преминуо је 12. фебруара 1990. Имао је 30 година.

Кажу да је, само двадесетак минута пре него што ће заувек затворити очи, на питање: "Како се осећаш?", с осмехом одговорио: "Па, не могу баш да играм фудбал." И то истичу као доказ да га препознатљива ведрина и смисао за хумор нису напуштали до последњег дана.

Препричава се и како је пред саму операцију тумора на мозгу, правио шоу на ВМА, певао и глуматао, а кад је анестезија почела да делује, обратио се особљу имитирајући Слободана Милошевића: А сад, сви на своје радне задатке! И легао.

Да, Неша Лептир се са својом трагедијом носио на посебан начин, не допуштајући ни себи ни другима да склизну у патетику.

Међутим, то не значи да сам није размишљао о мраку. Наводно је дан пред смрт на полеђини лекарског рецепта исписао своју последњу поруку.

Прочитајте још: Након што је освојила све награде појавила се у емисији у ШИК издању: АДЕЛ блиста више него икада (ФОТО)

 

"Време сада стоји, па о вечном мраку не размишљам. А, кад дође време за путовање, купићу карте за добра места".

То је била тајна коју је на самртничкој постељи чувао иза осмеха

- Видео сам га како одлази, у ћошку собе на Војномедицинској академији. Јасно сам гледао како креће на пут, из угла оне болничке собе. Баш тада је, са крошњи дрвећа које је стајало под прозором полетело јато птица. Ту слику памтим као да се сада поново одиграва пред мојим очима. Ја не знам шта је "тамо", после. Али знам да он зна... Мој брат је увек имао две визије: сањао је плави бицикл и ветар у леђа. И данас знам да вози небески плави бицикл, и да му дува у леђа баш тај, исти, небески ветар - рекао је Нешин брат Жељко у разговору за Новости.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas