Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"НЕ ПОСТОЈЕ РЕЧИ КОЈИМА МОГУ ОПИСАТИ ТАЈ ОСЕЧАЈ": Даница Црногорчевић о тренутку када је упознала Новака Ђоковића

Даница Црногорчевић истиче да јој је веома драго што је имала прилику да отпева "Весели се српки роде" нашим спортистима.

1726741017_Foto-Ataimages.rs-Danica-i-Nole.jpg
Фото: Атаимагес,рс/ Бане Т. Стојановиц/ М.М.
Oglas

Даница Црногорчевић певачица етно и духовне музике скренула је пажњу на себе песмом “Весели се, српски роде”.

У браку је са свештеником Иваном Црногорчевићем и имају четворо деце, која су њена оаза среће и мира. И поред успеха које има, породица је примарна, па нам је открила да ли се надала да ће бити оно што јесте данас - једна од најцењених певачица.

- Ако гледамо из угла да сам се надала да ћу једнога дана бити супруга, мајка, да ћу имати своју породицу, могу рећи да јесам, а ако гледамо да сам неко ко се бави певањем, на овом нивоу, томе се баш и нисам надала. Драго ми је што ми је отворен пут да могу публици представити оно из дубине душе и оно што осећам и гајим у себи, а то је љубав према нашој вери, традицији и култури- каже Даница Црногорчевић.

Иако њена музика не припада комерцијалном жанру, скоро да не постоји особа која не зна нумеру “Весели се, српски роде”. На питање да ли у мору разних жанрова, традиционална музика може победити, Даница одговара:

- И те како може победити уколико се свест народа полако врати у природан положај, где смо заправо и сви ми одрасли. Данашњи мени непознатих жанрови који се појављују на нашој музичкој сцени су деградирали нашу културу, не само у духовном смислу, већ су деградирали и културу понашања, облачења, те нам се језик чак променио. Не желим наравно да критикујем ничије стваралаштво, али треба да останемо доследни неком природном понашању. Морамо имати на уму да нас посматрају млађи и деца. Од нас зависи како ћемо то пласирати.

Даница је извела велики број нумера, али нам је открила да једна буди посебну емоцију.

- Све зависи од мог унутрашњег расположења. Тренутно највише волим да изводим песму “За живот Српске”, и она у мени буди највећу емоцију. Наравно, духовне песме највише волим да изводим на концертима, заиста је неописив осећај када их публика пева, поготово дечица - истиче она.

На питање какав је осећај запевати на балкону међу шампионима, Даница је била пуна утисака.

- Не постоје речи које могу да опишу осећај бити на једној од најзначајнијих вечери за наше спортисте, а највише за нашег Новака Ђоковића, који је прославио освајање олимпијске златне медаље управо за своју земљу Србију и из тог разлога је још један већи мотив и још већа моја радост што сам баш имала прилику да те вечери упознам Новака. Неописиво је бити међу таквим великанима. Сви спостисти су породични људи, знају праве вредности свог народа, и драго ми је да су одабрали баш песму “Весели се српски роде” која ће им објележити то вече, које ће сви памтити као и ми. Драго ми је да су управо они препознали смисао и поруку те песме и да су свесни да им је сву ту снагу за освајање медаља дао Господ и да они чврсто верују и гаје своје коријене на прави начин и самим тим васпитавају велики део омладине која их прати - рекла је она.

Певање ми није посао

На питање како балансира између посла и породице, Даница је имала јасан одговор.

- Ово не гледам као посао, више као љубав- истакла је она.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas