Ако вам је загорело јело, постоји решење и за то. Промените шерпу или одстраните загореле делове. Ваш ручак ће бити као нов.
Замените шерпу
Ако вам је загорео само доњи део посуде, преручите храну у други лонац. Тако ићете избећи да мирис пређе на сву храну у шерпи.
Одстраните загореле делове
У случају да током кувања загори одређени комад меса, поврћа или било које намирнице, једноставно одстраните тај део.
Додајте кромпир
Загорелој посуди, у којој је неко јело, додајте састругани, исечени кромпир. Кромпир је намирница која упија мирисе и укусе јела. Наставите да кувате / печете јело на лаганој ватри. Потом, извадите кромпир, или га оставите, ако вам се слаже са рецептом.
Сипајте сирће
Додајте сирће, вино или лимунов сок. Тако ћете да изједначите укус.
Додајте млечне производе
У загорелу храну додајте млеко, маслац или павлаку за кување да неутралишете укус.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ