Ako vam je zagorelo jelo, postoji rešenje i za to. Promenite šerpu ili odstranite zagorele delove. Vaš ručak će biti kao nov.
Zamenite šerpu
Ako vam je zagoreo samo donji deo posude, preručite hranu u drugi lonac. Tako ićete izbeći da miris pređe na svu hranu u šerpi.
Odstranite zagorele delove
U slučaju da tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj deo.
Dodajte krompir
Zagoreloj posudi, u kojoj je neko jelo, dodajte sastrugani, isečeni krompir. Krompir je namirnica koja upija mirise i ukuse jela. Nastavite da kuvate / pečete jelo na laganoj vatri. Potom, izvadite krompir, ili ga ostavite, ako vam se slaže sa receptom.
Sipajte sirće
Dodajte sirće, vino ili limunov sok. Tako ćete da izjednačite ukus.
Dodajte mlečne proizvode
U zagorelu hranu dodajte mleko, maslac ili pavlaku za kuvanje da neutrališete ukus.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU