Дошло је време за тикву.
У јесен и зиму бундева је присутна на столу облику многих рецепата и јела. Неки од најпопуларнијих су пита од бундеве, печена бундева, пуњена бундева, свакакви слаткиши од бундеве и крем од бундеве, а користи се не само у десертима, већ се може користити и за прављење различитих чорби.
Међутим, већина рецепата почиње са чишћењем бундеве, доносимо вам начин да најлакше очистите бундеву.
Започните прањем, јер често на њој остану трагови земље. Затим уклоните поклопац и дно бундеве. У зависности од величине, можете бундеву исећи на мање комаде да бисте је лакше ољуштили.
Прочитајте још: ОРАСИ су ГЛАВНИ САСТОЈАК многих посних јела: Како да на најлакши начин ОЧИСТИТЕ ово коштуњаво воће?
Ако користите бундеву за печење са кором, након уклањања два краја, прережите је на пола и помоћу кашике уклоните унутрашњост заједно са семенкама.
Сада, након што сте је очистили, исеците је на жељену величину према вашем омиљеном рецепту. Ако ћете припремати пуњену бундеву, одсеците дно само мало, тако да она стоји усправно, и кашиком, пажљиво издубите унутрашњост.