Došlo je vreme za tikvu.
U jesen i zimu bundeva je prisutna na stolu obliku mnogih recepata i jela. Neki od najpopularnijih su pita od bundeve, pečena bundeva, punjena bundeva, svakakvi slatkiši od bundeve i krem od bundeve, a koristi se ne samo u desertima, već se može koristiti i za pravljenje različitih čorbi.
Međutim, većina recepata počinje sa čišćenjem bundeve, donosimo vam način da najlakše očistite bundevu.
Započnite pranjem, jer često na njoj ostanu tragovi zemlje. Zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete bundevu iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.
Pročitajte još: ORASI su GLAVNI SASTOJAK mnogih posnih jela: Kako da na najlakši način OČISTITE ovo koštunjavo voće?
Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, prerežite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama.
Sada, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost.