Да ли и ви трешње остављате на столу након куповине?
Колико год да је то једноставно, боље би било да промените ову рутину како би трајале дуже.
Сматра се да за сат времена на собној температури трешње пропадају брзином којом би се поквариле уколико стоје током целог дана на хладном.
Прочитајте још: Како да стаклено посуђе заблиста: Трик је у једној намирници
Како се чувају трешње?
За дуже трајање и уживање у укусу одложите их у пластичну посуду или врећицу и оставите у фрижидер док не пожелите да их једете.
Трешње је најбоље да оперемо непосредно пре јела, никако пре (како обично радимо) јер ће у том случају брзо да иструле. Влага која се задржава крај петељке убрзава труљење.
Промените навике и дуже уживајте у овом прелепом летњем воћу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ