Овај савет треба да зна свака куварица.
Поред тога што је и те како здрав, бели лук се додаје скоро сваком јелу, како би оно имало лепши укус.
Ипак, када је у питању додавање белог лука током спремања јела, важно је време!
Прочитајте још: Скоро сви праве ОВЕ ГРЕШКЕ: Три савета како да најбоље и најбрже скувате КРОМПИР
Бели лук се увек додаје на крају кувања.
Уколико пржите или динстате бели лук са остатком поврћа на самом почетку, ризикујете да он загори, и на тај начин упропасти укус јелу.
Поред тога, бели лук који је загорео одмах на почетку спремања ручка, постаће горак, и тежак за варење.
Такође, ако спремате ручак у шерпи са дебелим дном, имајте на уму да таква посуда чува температуру јако дуго, па је потребно склонити шерпу с рингле чим приметите да је бели лук добио бледо златну боју.
Код јако малог броја јела, као што је на пример спанаћ, бели лук се ставља на почетку кувања. Наравно, и тада треба бити обазрив, и подесити адекватну температуру, како бели лук не би загорео.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ