Како се чува зелена салата и зачинског биља,
Током пролећних дана, зелена салата је често на нашој трпези, али се дешава да се листови осуше и увену ако је дуже чувамо у фрижидеру. Зато се препоручује да је пре јела ставите у хладну воду како би јој се брзо вратила свежина.
Прочитајте још: Пролеће стиже, како да ефикасно ОЧИСТИМО ПРОЗОРЕ? Избегните остатке мрља
Велика је грешка ако зелену салату држите у пластичној амбалажи или затвореној посуди јер ће брзо почети да трули, а потребан јој је ваздух.
Искусне домаћице саветују да салату после куповине обавијете папирним убрусом и ставите у фрижидер. На тај начин може остати свежа и до пет дана, али повремено промените убрус.
Прочитајте још: Колико је ефикасно чишћење ПЕНОМ ЗА БРИЈАЊЕ? Накиту враћа сјај, а за огледала је изврсна
С друге стране, за свеже зачинско биље, попут першуна, важи правило да се увек чува у фрижидеру, у чаши (у коју сте сипали воду 2,5 цм висине), јер тако неће брзо увенути. На исти начин можете да третирате и млади лук.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК