Kako se čuva zelena salata i začinskog bilja,
Tokom prolećnih dana, zelena salata je često na našoj trpezi, ali se dešava da se listovi osuše i uvenu ako je duže čuvamo u frižideru. Zato se preporučuje da je pre jela stavite u hladnu vodu kako bi joj se brzo vratila svežina.
Pročitajte još: Proleće stiže, kako da efikasno OČISTIMO PROZORE? Izbegnite ostatke mrlja
Velika je greška ako zelenu salatu držite u plastičnoj ambalaži ili zatvorenoj posudi jer će brzo početi da truli, a potreban joj je vazduh.
Iskusne domaćice savetuju da salatu posle kupovine obavijete papirnim ubrusom i stavite u frižider. Na taj način može ostati sveža i do pet dana, ali povremeno promenite ubrus.
Pročitajte još: Koliko je efikasno čišćenje PENOM ZA BRIJANJE? Nakitu vraća sjaj, a za ogledala je izvrsna
S druge strane, za sveže začinsko bilje, poput peršuna, važi pravilo da se uvek čuva u frižideru, u čaši (u koju ste sipali vodu 2,5 cm visine), jer tako neće brzo uvenuti. Na isti način možete da tretirate i mladi luk.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK