Тајна је у припреми меса и начину пржења.
Пилетина је свакако једно од омиљеног меса због лаке и брзе припреме. Такође, пилетина се слаже уз све - и уз кромпир, и уз пиринач, и уз тестенину, као и неко друго поврће.
Међутим, пилеће месо, а посебно пилећи филе, често може бити суво, и самим тим и безукусно.
Прочитајте још: За љубитеље кинеске кухиње: Најједноставнији рецепт за МЕДЕНУ ПИЛЕТИНУ
Како бисте избегли овакав сценарио, ово су савети којих се морате придржавати.
Припрема меса
Ако пилећи филе извадите из замрзивача, он се мора у потпуности отопити на собној температури. Након тога, потребно је да направите мешавину маслоновог уља и зачина по жељи (со, бибер, бели лук у гранулама, млевена паприка), и тиме премазати свако марче меса.
Тако зачињено месо, оставите да одстоји неко време у фрижидеру - минимум један сат.
Пржење
У тигањ сипајте мало маслиновог уља и загрејте га на високој температури. Када се уље добро угреје, маринирано месо поређајте у тигањ и оставите да се пржи један минут на најјачој температури.
Потом смањите температуру на пола, окрените месо и поклопите тигањ. Оставите месо десет минута тако да се "крчка", и после тога угасите ринглу.
Месо оставите да стоји поклопљено у тигању још десетак минута, па га онда сервирајте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ