Америчке палачинке су за разлику од стандардних мање у обиму, дебље, мекше и ваздушастије, није увек тако лако да их направимо баш таквим, али уз мале трикове је свакако могуће.
Трикови за америчке палачинке
Мешање теста за палачинке
Главна савет који треба да поштујете кад припремате америчке палачинке јесте да што мање мешате и то руком, без употребе миксера.
Прочитајте још: Скините мрље од кафе за 15 динара и сигурно га имате у фрижидеру!
Тигањ
Важно је да одаберемо прави тигањ, најбољи избор су они од тефлона. Такође је важно да се добро загреје пре него што сипате уље.
Не окрећите палачинке два пута
Само стрпљиво. Сачекајте да се прво једна страна добро запече, па затим окрените на другу и никако не понављајте окретање. Када се на површини појаве мехурићи то је обично добар знак да треба да окренете палачинку.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ