Уколико су вам досадиле "класичне" равне и танке палачинке можете да направите америчке палачинке.
Постоји неколико трикова који ће вам помоћи да направите оне најукусније.
Кувари истичу да је једна од њихових важних састојака прашак за пециво. Оно ће да направи равно тесто у дебље и ваздушасто, по чему су америчке палачинке познате.
Следеће на шта треба да обратите пажњу јесте да када мешате тесто за палачинке, мањи напор значи боље палачинке. Претерано мешање теста чини палачинке тешким. Мешајте тесто што је могуц́е лаганије док се сви састојци довољно не сједине.
Прочитајте још: Како УКЛОНИТИ МИРИС белог лука са руку? Ево о шта треба да их протрљате!
Палачинку окрените само једном!
Шта да радимо са гурдвицама у тесту за палачнике које су некада неизбежне?
Професионални кувари сматрају да су оне сасвим у реду. Узимање времена за уклањање свих видљивих грудвица резултирац́е само тешком палачинком.
Уколико се питате када да окренемо палачинку одговор је једноставан. Кад врх палачинке почне почне да се суши и настану мехурићи. Обично након 1-2 минута. спремна је за превртање. Сачекајте да мехуриц́и искачу пре него што их окренете.