Америчке палачинке су посластица коју сви обожавају
Палачинке су старинска посластица коју можемо да једемо и са сланим надевом. Постоје разни трикови који ће вам олакшати припрему, а ако волите да их једете, предлажемо вам да пробате и рецепт за америчке палачинке. Тајна је у тачно 4 кашичице прашка за пециво које ће их учинити најмекшим до сада. Он ће приликом пржења створити ваздух и тако формирати савшрено мекану текстуру палачинке.
Састојци:
- 1,5 шоља брашна
- 4 кашичице прашка за пециво
- прстохват соли
- 1 јаје
- 200-300 мл млека
- 1/4 шоље истопљеног путера
- 1/2 кашичице екстракта ваниле
Припрема:
У посуди помешајте бршано, прашак за пециво и со. У другој посуди помешајте јаја, млеко и истопљени путер. Добро сједините, па додате ванилу и лагано промешајте. Помешајте мокре и суве састојке, а онда их добро сједините. Премажите тигањ уљем, па сипајте кутлачу теста и пржите палачинке са обе стране. Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ