Послужите америчке палачинке по жељи, уз сируп, свеже воће, џем, шлаг или било који други омиљени додатак.
Овај рецепт је основа за припрему америчких палачинки, а можете га прилагодити додавањем састојака попут зачина као што је цимет или неког посебног надева.
Састојци:
1 шоља брашна
2 кашике шећера
2 кашичице прашка за пециво
1/2 кашичице соде бикарбоне
1/2 кашичице соли
3/4 шоље млека
1 јаје
2 кашике отопљеног путера или биљног уља
1 кашичица ванилин шећера (по жељи)
Припрема:
У већој чинији, помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Ако желите, можете додати и ванилин шећер за додатну арому.
У другој чинији, умутите посебно беланце са шећером, потом додајете жуманце, па онда млеко и отопљени путер (или биљно уље). Добро промешајте течне састојке.
Полако додајте мешавину течних састојака у суве састојке и мешајте док се смеса не сједини. Немојте превише мешати; мале грудвице су нормалне.
Загрејете тигањ или грил за палачинке на средње јакој ватри. Можете га премазати мало путера или уља како бисте спречили да се палачинке залепе. Кашиком сипајте малу количину смесе на тигањ за сваку палачинку. Можете прилагодити величину према жељи.
Пеците палачинке док се на површини не појаве мехурићи и ивице постану златно смеђе, што обично траје 2 - 3 минута. Затим окрените палачинке и пеците их још 1-2 минута с друге стране.
Пребаците готове палачинке на тањир и поновите поступак с преосталом смесом.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ