Američke palačinke su za razliku od standardnih manje u obimu, deblje, mekše i vazdušastije, nije uvek tako lako da ih napravimo baš takvim, ali uz male trikove je svakako moguće.
Trikovi za američke palačinke
Mešanje testa za palačinke
Glavna savet koji treba da poštujete kad pripremate američke palačinke jeste da što manje mešate i to rukom, bez upotrebe miksera.
Pročitajte još: Skinite mrlje od kafe za 15 dinara i sigurno ga imate u frižideru!
Tiganj
Važno je da odaberemo pravi tiganj, najbolji izbor su oni od teflona. Takođe je važno da se dobro zagreje pre nego što sipate ulje.
Ne okrećite palačinke dva puta
Samo strpljivo. Sačekajte da se prvo jedna strana dobro zapeče, pa zatim okrenite na drugu i nikako ne ponavljajte okretanje. Kada se na površini pojave mehurići to je obično dobar znak da treba da okrenete palačinku.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU