Велики број људи одлази код лекара због тровања храном.
Било да сте нешто појели на улици, купили и неадекватно припремили код куће, или је до ваших уста дошло на неки трећи начин, резултат је исти – озбиљни стомачни болови, вртогравица, повраћање, температура. Уз ове савете можете да избегнете тровање храном:
Добро оперите воће и поврће
Није тајна да се при узгоју разних врста воћа и поврћа користе пестициди. Иако служе да заштите биљке од напада инсеката, они су врло штетни за људско здравље. Међутим њихов највећи проценат можете уклонити са биљака једноставним потапањем у води и темељним прањем. Све листано поврће је потребно темељно прати јер се оно најчешће прска заштитним средствима.
Прочитајте још: Зашто се каже да РЕН вреди КАО ЗЛАТО? У Русији је НЕЗАМЕНЉИВ, а ево и због чега
Обазезно одвајање сирове хране од оне која је припремљена
Када припремате храну у својој кухињи водите посебно рачуна где стављате свеже месо, а где припремљене комаде. Даска за сечење свежег меса не сме да буде она на коју ћете потом положити печене одреске. Такође исти је случај и са ножевима које сте користили при сечењу свежих шницли. Њих морате темељно опрати пре употребе на печеном месу.
Избегавајте жива јаја
Управо она су разлог због чега с еу човековом организму појављује бактерија Салмонелла.
Прочитајте још: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Како сецкате ПОВРЋЕ? Овако је једино ПРАВИЛНО
Обратите пажњу на остатке хране
Остаци хране су реалност у великом броју случајева и могу угрозити наше здравље. Кувана јела не би требало да бораве ван фрижидера дуже од 2х. Такође, већина кухавих јела после трећег дана није препориучљива за конзумирање.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ