Sezona kukuruza uveliko traje, pa ukoliko niste do sada ugrabili priliku da pripremite ovakvu užinu, sada je pravo vreme za to.
Kuvani kukuruz se priprema veoma lako i brzo, pa vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusu.
Kako kuvati kukuruz?
Sve je poprilično jednostavno, a potreban vam je samo jedan sastojak - kukuruz. U istoj šerpi možete da kuvate onoliko kukurza koliko može da stane, a da svi budu u vodi. Prvo odbacite zelenu kukuruznu ljusku i svilu, tanke niti koje se lepe za svaki klas. Dok radite, prokuvajte veliki lonac vode, a onda sledi kuvanje kukuruza.
Pročitajte još: Proverite pre nego što ih upotrebite: 12 namirnica koje verovatno DRŽITE PREDUGO U OSTAVI
Dodajte kukuruz u ključalu vodu i kuvajte, bez poklopca, dok zrna ne postanu mekana i zlatna. Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora, ali pre svega, od toga da li je mlad, ili zreo. Okvirno je to oko 15-20 minuta za mlad kukuruz i oko 40 minuta za onaj koji je već zreo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU