Правилан избор зачина може додатно да побољша и истакне укус, мирис, па и текстуру меса
Oglas
Зачинске биљке имају значајну улогу у кулинарству, помажу да истакнемо укус и арому јела, посебно када се користе уз различите врсте меса.
Ево неколико савета о томе које зачинске биљке се традиционално слажу уз одређене врсте меса:
Пилетина
- Рузмарин: Ова ароматична биљка даје "раскошну ноту" укусу и мирису печене пилетине. Може се користити у сушеном обликуили свеж.
- Бели лук: Додаје интензивну арому и благу пикантност пилетини.
- Мајчина душица: Има благу, помало цитрусну ноту која се добро слаже са пилетином. Може се користити свежа или сушена.
Јунетина
- Мајоран: Овај зачин има слаткасту и пикантну арому која доприноси укусу печене јунетине. Може се користити у свежем или сушеном облику.
- Босиљак: Има изражену арому и додаје свежину јелима од јунетине. Најбоље је користити свеже листове босиљка.
- Оригано: Захваљујући јаком мирису и пикантном укусу, оригано је одличан избор за јела од јунетине. Обично се користи у сушеном облику.
Свињетина
- Мајчина душица: Овај зачин има јаку арому и одлично "маскира" јак мирис свињетине, истовремено јој побољшавајући укус. Најбоље је користити сушену мајчину душицу.
- Ђумбир: Даје пикантност и освежавајући укус свињетини.
- Жалфија: Захваљујући пикантној и помало горкастој ароми, жалфија се добро слаже са свињским месом. Може се користити свежа или сушена.
Јагњетина
- Мента: Има освежавајући укус који савршено допуњује јагњетину. Најбоље је користити свеже листове менте, односно нане.
- Ким: Даје благо "орашасту" ноту јелима од јагњетине.
- Мајчина душица: Интензивна арома, одличан зачин за јела од јагњетине. Може се користити свежа или сушена.
Риба
- Першун: Свежи першун даје свежину и благу горчину јелима од рибе. Можете да се користи и сушен.
- Мирођија: Позната по својој освежавајућој ароми која се добро слаже с рибом. Најбоље је користити у свежем облику.
- Лимунова трава: Ова биљка има изражену цитрусну арому која се одлично уклапа с јелима од рибе.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas