Да ли и ви перете пилетину пре спремања?
Многи приликом припреме пилетине имају обичај да је исперу пре него што је скувају или ставе у рерну. Ово делује као потпуно логичан след, чини нам се да ћемо тако да исперемо потенцијално непријатне клице.
Спремање пилетине
Међутим, то је велика грешка када је реч о безбедности хране.
Када прелијете воду преко сирове живине, у суштини само бацате потенцијално опасне бактерије на судоперу и околне делове кухиње. Вода шири делове бактерија по вашим радним површинама које не видимо. Шта онда можемо да урадимо?
Прочитајте још: Уклоните МРЉЕ ОД МАСНОЋЕ на најбржи начин
За почетак, уместо прања пилетине, најбољи начин да се уверите да сте елиминисали све потенцијално опасне бактерије је да скувате пилетину. Кувајте је до тренутка када је месо потпуно непрозирно без розе боје.
Потом, уколико сте се за то одлучили, можете да је печете, тако ће се свакако све бактерије уништити.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ