У наставку текста сазнајте како да испржите савршено укусну рибу која притом неће упити ни кап уља
![1679047778_shutterstock_1820022533-przena-riba-naslov.jpg](/cache/images/8/0/1/7/b/8017bdf328ea803c6b75fbfdeb099669b043a2b1.jpg)
Риба је доминантна на нашој трпези у време поста. С обзиром на то да је риба веома здрава, требало би да се чешће нађе на нашем менију.
Међутим, ако причамо о прженој риби, често долазимо до тога да током пржења упије и велику количину уља, а масноћа и те како може да утиче на укус.
Уколико спадате међу оне који воле пржену рибу, имамо трик који ће вам помоћи да она буде још хрскавија и укуснуја, а да притом не упије ни кап уља.
За то ће вам бити потребан један састојак којим ћете заменити брашно, а реч је о густину. Густин или кукурузни скроб прави заштитни омотач око рибе, те ће након што је спремите бити хрскава, али неће упуту превише уља, а самим тим неће бити ни масна.
ПРИПРЕМА:
Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли. Затим додајте бибер, бели лук и остале зачине по избору, а онда све добро сједините. Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба "пливала" у истом, а онда добро загрејте.
Рибу очистите и припемите како иначе радите, а онда свако парче добро уваљајте у смесу од густина и спуштајте у вруће уље. Уколико је потребно окрените рибу неколико пута како би се равномерно испржила са свих страна. Овај трик можете да користите и за пржење свих врста меса.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ