Некда нам је месо хитно потребно, па не размишљамо о методама одмрзавања.
Баш када желите да спремите ручак или вечеру схватите да месо није одмрзнуро, колико се то само често дешава. а колико смо пута оставили да преноћи како би било одрмзнуто за сутрашњи ручак.
Прочитајте још: ТРЕШЊЕ већина чува погрешно: Ево како да им продужимо рок трајања
Мислили смо да је то сигуран начин, али истина је другачија.
Такође. када желимо да се брзо одмрзне пустимо врућу воду преко меса, а то је моменат када бактерије које се преносе храном могу да измакну контроли.
Који је најбољи начин одмрзавања меса?
Месо не треба остављати на пулту у кухињи и на собној температури дуже од два сата, зато што почиње да се топи, а бактерије које ту могу да се нађу почињу да се множе.
Прочитајте још: Како да стаклено посуђе заблиста: Трик је у једној намирници
Тако да уместо да месо оставите на пулту један дан или га брзо потопите у врућу воду, одмрзните месо у фрижидеру. Можда ће бити потребан дан или два и није брзо решење, али је дефинитивно најздравије. Бирајте последњу полицу фрижидера како бисте избегли контаминацију друге хране.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ