Nekda nam je meso hitno potrebno, pa ne razmišljamo o metodama odmrzavanja.
Baš kada želite da spremite ručak ili večeru shvatite da meso nije odmrznuro, koliko se to samo često dešava. a koliko smo puta ostavili da prenoći kako bi bilo odrmznuto za sutrašnji ručak.
Pročitajte još: TREŠNJE većina čuva pogrešno: Evo kako da im produžimo rok trajanja
Mislili smo da je to siguran način, ali istina je drugačija.
Takođe. kada želimo da se brzo odmrzne pustimo vruću vodu preko mesa, a to je momenat kada bakterije koje se prenose hranom mogu da izmaknu kontroli.
Koji je najbolji način odmrzavanja mesa?
Meso ne treba ostavljati na pultu u kuhinji i na sobnoj temperaturi duže od dva sata, zato što počinje da se topi, a bakterije koje tu mogu da se nađu počinju da se množe.
Pročitajte još: Kako da stakleno posuđe zablista: Trik je u jednoj namirnici
Tako da umesto da meso ostavite na pultu jedan dan ili ga brzo potopite u vruću vodu, odmrznite meso u frižideru. Možda će biti potreban dan ili dva i nije brzo rešenje, ali je definitivno najzdravije. Birajte poslednju policu frižidera kako biste izbegli kontaminaciju druge hrane.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU