Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тестенина

Италијански кувар открива: Једини исправан рецепт за припрему БОЛОЊЕЗЕ СОСА

Стефано Цила, познати италијански кувар, открио је да за припрему болоњезе соса постоји само један тачан рецепт који ће вам дати савршенство укуса.

1606464991_Depositphotos_211912736_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Први корак је избор меса. Купите оно са мало већим провентом масноће. Изаберите мешано месо, 1 кг говедине и 250 г свињетине (за четири особе).

Шта вам је још потребно:

  • Велика главица лука
  • 2 мркве
  • 100 г целера
  • Мало рузмарина
  • 1,5 л пасираног парадајза
  • 100 мл  маслиновог уља
  • 200 мл црног вина
  • Со и бибер
  • тестенина (препоручује само шпагете)

Прочитајте још: ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ из шерпе: Како га спремити? (ФОТО/ВИДЕО)

Стефано каже да овај сос мора да се кува око 3 и по сата како би се постигао најбољи укус.

Фото: Депосит

Исецкајте поврће на мале коцкице, а затим га убаците у лонац у којем сте претходно загрејали маслиново уље. Додајте гранчицу рузмарина и кувајте на средњој ватри око 5 минута. Затим додајте месо, со и бибер, ставите на јаку ватру и кувајте уз повремено мешање.

Када је месо добило смеђу боју, склоните рузмарин (ако сте користили гранчице), додајте црно вино и пустите да алкохол испари. После тога ставите и пасирани парадајз, а онда следи кување на лаганој ватри - три сата и 30 минута.

Прочитајте још: Ово је пет НАЈЧЕШЋИХ ГРЕШАКА које правимо код КУВАЊА СУПЕ

Сваких 10-15 минута промешајте. Можете да додате још зачина по жељи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas