Стефано Цила, познати италијански кувар, открио је да за припрему болоњезе соса постоји само један тачан рецепт који ће вам дати савршенство укуса.
Први корак је избор меса. Купите оно са мало већим провентом масноће. Изаберите мешано месо, 1 кг говедине и 250 г свињетине (за четири особе).
Шта вам је још потребно:
- Велика главица лука
- 2 мркве
- 100 г целера
- Мало рузмарина
- 1,5 л пасираног парадајза
- 100 мл маслиновог уља
- 200 мл црног вина
- Со и бибер
- тестенина (препоручује само шпагете)
Прочитајте још: ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ из шерпе: Како га спремити? (ФОТО/ВИДЕО)
Стефано каже да овај сос мора да се кува око 3 и по сата како би се постигао најбољи укус.
Исецкајте поврће на мале коцкице, а затим га убаците у лонац у којем сте претходно загрејали маслиново уље. Додајте гранчицу рузмарина и кувајте на средњој ватри око 5 минута. Затим додајте месо, со и бибер, ставите на јаку ватру и кувајте уз повремено мешање.
Када је месо добило смеђу боју, склоните рузмарин (ако сте користили гранчице), додајте црно вино и пустите да алкохол испари. После тога ставите и пасирани парадајз, а онда следи кување на лаганој ватри - три сата и 30 минута.
Прочитајте још: Ово је пет НАЈЧЕШЋИХ ГРЕШАКА које правимо код КУВАЊА СУПЕ
Сваких 10-15 минута промешајте. Можете да додате још зачина по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ