Начели сте флашу драгоценог пића и попили мањи део, па се питате како да упоребите преостало вино? Не заборавите да сваку кап божанског напитка можете паметно искористити.
Ми вам доносимо 7 сјајних предлога како да на прави начин искористите преостало вино.
1. Направите или побољшајте укус соса за роштиљ. Уколико у наредних неколико дана планирате да припремате месо на роштиљу, уз њега ће се сјајно уклопити барбецуе сос са додатком црног вина.
2. Вино је одлично и за рехидрирање сушеног воћа. Потопите суво грожђе и друго суво воће по избору у преостало вино и ваш комисброт ће добити арому више. Набубреле, сочне воћкице савршене су у свему, од салате до тањира сира.
Прочитајте још: Неки ПЉЕСКАВИЦЕ заливају пивом, а СЛАВНИ амерички КУВАР ОТКРИВА своју ТАЈНУ
3. Направите укусни пијани џем. Део алкохола испариће током кувања, али ову посластицу ипак немојте давати деци.
4. Преостало вино можете употребити и за динстање меса. Алкохол ће учинити да оно буде мекано и сочно, а у бројним рецептима цео процес је детаљно објашњен.
5. Уколико је количина вина којом располажете већа, најбоље је да га употребите за припрему освежавајуће сангрије.
Прочитајте још: Калуп за ЛЕД можете користити на НЕСВАКИДАШЊИ НАЧИН, а биће вам од велике је помоћи у домаћинству
6. Вино можете сипати и у калуп за лед и тако направити ароматичне коцке. Додајте их у чашу сока од свежег воћа и послужите гостима као лагани летњи напитак. Не сумњамо да ће се тражити чаша више!
7. Потребан вам је дезерт, а немате слаткише у кући? Од вина, воде, воћног пиреа и шећера направите граниту. Ову ледену посластицу која долази из Италије направићете лако, а можете је конзумирати уместо сладоледа, јер је пођеднако укусна.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ