Хране има у изобиљу и уместо да је бацате, подгрејте је за ручак
Поједине намирнице уопште не би требало подгревати, док друге можемо, мада нам на први поглед то делује немогуће. Тако је и са свим врстама тестенина.
Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)
Да би сачувала укус и текстуру, требало би је подгревати у шерпи са мало воде, тек да покрије дно, у коју сте сипали кашику маслиновог уља. Грејте је на средњој температури, уз непрестано мешање, па потом оцедите.
Такође, шпагете или пене можете загрејати и тако што ћете их ставити у цедиљку, коју ћете држати на пари, односно над посудом са кључалом водом, мешајући их, с времена на време.
Пица се подгрева са чашом воде.
Пица се може лако подгрејати и у микроталасној рерни, али у том случају поред ње ставите чашу воде. На овај начин течност ће сачувати кору од исушивања, остављајући је неодољиво хрскавом.
Прочитајте још: Пазите из какве чаше пијете! Склоните ОКРУГЛЕ, а разлог је добар
Можете је грејати и у класичној рерни, у плеху обложеном папиром за печење, на температури од 180-200 степени, све док сир не почне да се топи, али и у поклопљеном тигању на рингли, на најмањој температури, уз повремено окретање.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ