Hrane ima u izobilju i umesto da je bacate, podgrejte je za ručak
Pojedine namirnice uopšte ne bi trebalo podgrevati, dok druge možemo, mada nam na prvi pogled to deluje nemoguće. Tako je i sa svim vrstama testenina.
Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)
Da bi sačuvala ukus i teksturu, trebalo bi je podgrevati u šerpi sa malo vode, tek da pokrije dno, u koju ste sipali kašiku maslinovog ulja. Grejte je na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje, pa potom ocedite.
Takođe, špagete ili pene možete zagrejati i tako što ćete ih staviti u cediljku, koju ćete držati na pari, odnosno nad posudom sa ključalom vodom, mešajući ih, s vremena na vreme.
Pica se podgreva sa čašom vode.
Pica se može lako podgrejati i u mikrotalasnoj rerni, ali u tom slučaju pored nje stavite čašu vode. Na ovaj način tečnost će sačuvati koru od isušivanja, ostavljajući je neodoljivo hrskavom.
Pročitajte još: Pazite iz kakve čaše pijete! Sklonite OKRUGLE, a razlog je dobar
Možete je grejati i u klasičnoj rerni, u plehu obloženom papirom za pečenje, na temperaturi od 180-200 stepeni, sve dok sir ne počne da se topi, ali i u poklopljenom tiganju na ringli, na najmanjoj temperaturi, uz povremeno okretanje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU