Постоји много разлога због чега ће вам конобар готово увек донети хлеб пре јела које сте поручили
Кувар Рус Адамс из Вашингтона открио је на друштвеној мрежи Qуора зашто пре конкретне хране у ресторанима посетиоци добију пециво, переце или хлеб, а заправо је врло логично. Своје мишљење си поделили и још неки корисници.
„Као прво, од ових пецива ћете бити жедни. Жедни људи онда наручују још пића, а то значи и боља зарада. Друго, хлеб или било шта слично покреће пробаву и од њега само додатно огладните. Управо зато се догађа да људи наруче више него што могу да поједу, а касније кажу како су се залетели. Последњи разлог је тај што када људи у ресторанима имају занимацију, што је у овом случају једење хлеба, онда нису досадни и не траже стално конобаре„ написао је Адамс.
Ово питање има преко 100 одговора, а пост од Адамса је погледан преко 113.000 пута. Ево још неких објашњења.
„Слажем се с тиме да када нешто добијете, сигурно ћете то запамтити и поново се вратити у исти ресторан. Можда ћете оставити и већу напојницу“, написао је један корисник.
Јавио се и Џо Колела који је некада био власник ресторана и поделио своје искуство.
„Већина људи превише размишља о одговору. Једини разлог зашто смо ми људима давали хлеб пре главног јела био је да се успори сама поруџбина, односно да кувари све стигну да припреме. Конобар ће узети поруџбине од људи редом како су долазили, а док чекају се посетиоцима даје хлеб. Да закључимо, ово нема никакве везе с тиме што су конобари добри и љубазни и желе да вам поклоне хлеб, већ се једноставно користе овим триком због себе.“
Кимберли Луис је била конобарица и открила како хлеб има једино манипулативну улогу.
„У италијанском ресторану у ком сам радила, имали смо око два минута за то да свима однесемо хлеб на сто од када су сели. Морали смо да израчунамо количину и да га зачинимо. Потом смо морали у року од пет минута да им донесемо нови хлеб, ако су постојећи појели. Зашто? Јер су гости толико напорни. Ово је заправо само средство. Када седнете и чекате све се чини још дуже, а хлеб окупира људе и време ће једноставно брже проћи. Да скратимо: хлеб се сервира зато што су посетиоци нестрпљиви, преноси вецерњи.хр.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ